Categorie archief: Extra’s

Sinterklaas in Frankrijk

Bonne Fêe St Nicolas
Veel overeenkomsten èn verschillen tussen Sinterklaas in Frankrijk en Nederland. Illustratie:  BonnesImages.com

In het noorden en noordoosten van Frankrijk wordt begin december het Sinterklaasfeest gevierd (in de rest van Frankrijk viert men alleen het Kerstfeest). Sint komt er met een ezel en Zwarte Piet heeft een baard en een zweepje. Lees over verschillen en overeenkomsten tussen het Nederlandse en Franse Sinterklaasfeest. Lees verder Sinterklaas in Frankrijk

Franstalige landen en hun vlaggen

Frans is een wereldtaal. Want niet alleen in Frankrijk wordt Frans gesproken…in véél meer landen is Frans de moedertaal of de officiële taal. Sterker nog: op alle continenten zijn er wel één of meer landen waar Frans gesproken wordt. In het totaal spreken meer dan 200 miljoen mensen Frans in de wereld. Hieronder vind je zes van deze Franstalige landen met hun vlag.

Mèt tips voor gratis lesbrief en kleurplaat.

Lees verder Franstalige landen en hun vlaggen

Meer luistervaardigheid Frans oefenen (A1/A2)

 

ERK-niveau A1/A2 (beginner en – een beetje – gevorderd)

Activiteit: Luistervaardigheid / Cito oefenen

Heb je binnenkort een luistertoets Frans? Begin dan met mijn luisteroefeningen voor beginners op deze site. Wil je nog meer luistervaardigheid Frans oefenen? Probeer dan ook deze andere sites eens! Ik heb een groot aantal oefensites getest en de 5 beste voor je geselecteerd…speciaal voor leerlingen in de brugklas en onderbouw Vmbo, Havo of Vwo. Lees verder Meer luistervaardigheid Frans oefenen (A1/A2)

1Jour1Actu: Franse nieuwssite voor kinderen

1jour1question1
Nieuwsberichten en korte animatiefilmpjes voor kinderen in eenvoudig Frans

Een superleuke Franse nieuwssite voor kinderen is 1Jour1Actu. Het is een soort Frans jeugdjournaal: iedere dag wordt één bericht uit het nieuws voor volwassenen gekozen en in eenvoudig Frans uitgelegd. De website is gericht op kinderen tussen de 8-12 jaar.

Je kunt 1jour1actu ook downloaden als gratis app voor tablet of telefoon.
Lees verder 1Jour1Actu: Franse nieuwssite voor kinderen