Categorie archief: Franse methodes basisonderwijs

Franse methodes basisonderwijs

Frans leren spreken op de basisschool?  Bekijk mijn overzicht met de leukste en meest recente lesmethodes voor de groepen 3 t/m 8.

Groep 7 en 8

Groep 3 t/m 6

Franse methodes basisonderwijs deel #6: Ludo et ses amis

ludo-et-ses-amis
Frans leren voor 5-8 jarigen met Ludo en zijn vrienden!

Ludo le Robot en zijn vriendje Léo le Lapin (Léo Konijn) staan te trappelen om Franse les te gaan geven….speciaal aan kinderen uit groep 3 t/m 5 van de basisschool. De methode is onlangs vernieuwd (2015) en heeft een frisse uitstraling. De tekeningen, educatieve spelletjes, liedjes, gedichten en opdrachten nodigen uit om gelijk te beginnen.

Dit is deel #6 in de serie Franse methodes voor het basisonderwijs. Lees verder Franse methodes basisonderwijs deel #6: Ludo et ses amis

Franse methodes Basisonderwijs #5: Les Loustics

Les Loustics A1.1. voorkant kl
Les Loustics: Frans voor kinderen van 6 t/m 9 jaar

Een van mijn favoriete methodes voor de onder- en middenbouw (groep 3 t/m 5) van de basisschool is ‘Les Loustics’: de methode is heel aantrekkelijk vormgegeven en bevat een enorme rijkdom aan materialen en werkvormen. Kinderen leren Frans aan de hand van oefeningen, spellen, rijmpjes, liedjes, recepten en zelfs met goocheltrucs.

Dit is deel #5 in de serie Franse Methodes voor het basisonderwijs. Lees verder Franse methodes Basisonderwijs #5: Les Loustics

Franse methode basisonderwijs #3: Tip Top

9782278065851__71340.1372380462.1280.1280(2)
Tip Top! Frans leren voor 9-11 jarigen.

Frans leren met oefeningen, spelletjes, interviews en rollenspellen. Bij Tip Top! kunnen leerlingen in de leeftijd van 9-11 jaar gelijk toepassen wat ze geleerd hebben. De methode bereidt de kinderen voor op het examen Delf Primaire.

Dit is deel #3 in de serie Franse methodes voor het basisonderwijs. Lees verder Franse methode basisonderwijs #3: Tip Top

Franse methodes basisonderwijs #4: Zoom

Zoom EMDL
Spelenderwijs Frans leren met Zoom vanaf 7 jaar.

Zoom is een lesmethode om vrolijk van te worden! Met deze methode leren jonge kinderen (vanaf 7 jaar) al zingend, kleurend en spelend de basis van de Franse taal.

Dit is deel #4 in de serie Franse methodes voor het basisonderwijs. Lees verder Franse methodes basisonderwijs #4: Zoom

Frans voor hoogbegaafde leerlingen

 

Zoek je verrijkingsmateriaal voor snelle leerlingen in groep 7/8…denk dan eens aan een cursus Frans!

‘Topklassers Frans’ is een werkboek voor zelfstandige leerlingen in groep 7/8. De meester of juf kan begeleiden zonder Frans te spreken…leuker is natuurlijk als hij/zij dat wel kan.

Lees verder Frans voor hoogbegaafde leerlingen

Franse methodes basisonderwijs #2: Jus d’Orange

Franse lesmethodes groep 7 en 8 basisonderwijs Jus d'Orange A1.1
Actie in de klas met Franse lesmethode Jus D’Orange!

Een nieuwe Franse lesmethode voor het basisonderwijs (groep 7 en 8 of jonger) is ‘Jus d’Orange’ van uitgeverij CLE International (2015). Het is een vrolijke, kleurrijke methode die prikkelt om gelijk met Franse les te beginnen en past binnen activerend onderwijs.

Dit is deel #2 in de serie Franse methodes voor het basisonderwijs. Lees verder Franse methodes basisonderwijs #2: Jus d’Orange

Franse methodes basisonderwijs #1: En Action

Franse lesmethodes groep 7 en 8 Eventail-en-action-leerjaar-5En Action: degelijke lesmethode Frans voor 9-11 jarigen.  

In dit eerste artikel van de serie Franse methodes voor het basisonderwijs, heb ik gelijk een topper te pakken….Éventail-Junior En Action van de Belgische uitgeverij Van In voor kinderen uit groep 7 en 8 van de lagere school in Nederland (of leerjaar 5 en 6 in België).

Dit is deel #1 in de serie Franse methodes voor het basisonderwijs. Lees verder Franse methodes basisonderwijs #1: En Action