Frans op de basisschool #vvto

Frans leren is leuk. Ook – juist – voor jonge kinderen!

Vroeg vreemdetalenonderwijs (vvto) op de basisschool is steeds normaler, zelfs vanaf groep 1. Alleen blijft het bij veel scholen beperkt tot Engels. Waarom eigenlijk?  Ook het Frans is een wereldtaal en bovendien een van onze buurtalen.

Hoe jonger je begint met het leren van een nieuwe taal (talen), hoe beter.  Het gaat er vooral om dat je de lesstof aanpast aan het niveau en de belevingswereld van kinderen: de nadruk leggen op spreekvaardigheid en veel spelletjes, film en muziek aanbieden dus!

Hieronder vind je een aantal suggesties met veel gratis materiaal voor de Franse les op de basisschool: van een eenmalige kennismakings-workshop tot een volledige leerlijn van groep 1 tot en met groep 8. Vrijwel al het materiaal heb ik zelf uitgetest in de gastlessen Frans die ik geef op de basisschool.  De leukste tips deel ik graag met je op deze site.

Ik wens je succes en vooral veel plezier!

 

Gratis Franse lesideeën 

 

Franse methodes voor het basisonderwijs 

 

Praktische tips 

 

Heb je vragen of suggesties? Laat het me weten!

De Franse Juf (Juf Olga), Nootdorp, tussen Delft en Den Haag.

Mail: info@defransejuf.nl

 

Deel dit bericht:Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on RedditShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone